Att jobba extra är en bra start av arbetslivet

För många av våra konsulter börjar karriären redan under studietiden. Arbetslivserfarenhet är alltid en viktig faktor när arbetsgivare bedömer kandidater och ju tidigare du börjar jobba på ditt CV desto bättre. Du skaffar dig också värdefulla kontakter inför din framtida karriär. Och extra pengar till studentlivet, förstås.


Guidelines till dig som vill extrajobba


  • Var ärlig med hur ofta du vill och kan jobba. Har du sagt att du kan arbeta två dagar i veckan behöver du kunna göra det för det mesta. Arbetsgivare är ofta väldigt flexibla, särskilt under tentaperioder, men räkna inte med det.  
  • Tänk brett. Oavsett om du läser ekonomi eller till civilingenjör kanske ett administrationsjobb kan vara något för dig? På så vis får du chansen att testa på företaget, något som kan leda till en annan tjänst på företaget när du är klar med din utbildning. 
  • Var inte rädd för att söka arbete tidigt i utbildningen. De flesta företag vill anställa studenter som har något eller några år kvar på sin utbildning eftersom de tänker långsiktigt. Vänta därför inte med att skaffa ett extrajobb till sista terminen. 
  • Våga ta kortare uppdrag! De flesta av våra kortare uppdrag blir förlängda. 
  • Vill du så kan du. I de allra flesta fall så finns det tid för ett extrajobb så länge du prioriterar och planerar din tid. 
  • Bra merit. Ett extrajobb är något som särskiljer dig från andra som har läst samma utbildning och får ditt CV att sticka ut när du söker jobb efter examen.